Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. От FTX, чрез свързани лица, са били прехвърлени $ 2,2 милиарда долара на основателят ѝ

Крипто

От FTX, чрез свързани лица, са били прехвърлени $ 2,2 милиарда долара на основателят ѝ

От FTX, чрез свързани лица, са били прехвърлени $ 2,2 милиарда долара на основателят ѝ - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Банкрутиралата борса за криптовалути FTX направи трансфери на около 2,2 милиарда долара към основателя на компанията Сам Банкман-Фрид чрез свързани лица. Това съобщава новото ръководство на компанията, предава Ройтерс.

Като цяло повече от 3,2 милиарда долара са преведени чрез плащания и заеми към основатели на компании и ключови служители, се казва още в изявлението на FTX.

Тези плащания са извършени главно от хедж фонда Alameda Research, казват новите собственици. Те са направили тези разкрития чрез подаване на графици и отчети за финансовите дела в съда по несъстоятелността.

От крипто борсата посочват, че трансферите не включват над 240 милиона долара, изразходвани за закупуване на луксозни имоти на Бахамските острови, политически и благотворителни дарения, направени директно от длъжниците на FTX, и значителни трансфери към единици на Бахамите.

Адвокат на Сам Банкман-Фрид отказа коментар по темата, посочва Ройтерс.

FTX подаде молба за защита от фалит през ноември, заявявайки, че не е в състояние да изплати напълно клиентите, които са депозирали средства на нейната борса. Новият главен изпълнителен директор на FTX, Джон Рей, каза, че неговият основен приоритет е възстановяването на активи, за да се изплати на клиентите на FTX.

Етикети: FTX (43) фалит (51)
Анкети