Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Делата на SEC в САЩ спрямо Coinbase и Binance са предизвестие и за други криптоборси

Крипто

Делата на SEC в САЩ спрямо Coinbase и Binance са предизвестие и за други криптоборси

Делата на SEC в САЩ спрямо Coinbase и Binance са предизвестие и за други криптоборси - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Съдебните дела заведени от Комисията за ценни книжа и борси (SEC) в САЩ срещу две от най-големите криптоборси Coinbase и Binance вероятно са предизвестие и за други, които се предполага, че са в нарушение на нейните правила, пише Ройтерс.

Във вторник SEC обяви, че Coinbase е търгувала с най-малко 13 крипто актива, които са ценни книжа, които е трябвало да бъдат регистрирани. В понеделник регулаторът обвини Binance, най-голямата борса за криптовалута в света, че предлага 12 монети - криптовалута, без да ги регистрира като ценни книжа.

Съдебните дела разширяват общия брой криптовалути, които SEC изрично е идентифицирала като ценни книжа. Това повдига въпроси относно други борси, които също са позволили на американски инвеститори да търгуват тези токени, като Kraken, Gemini, Crypto.com и OKCoin, и дали те могат да бъдат изложени на риск от действия на SEC, посочиха ръководители на индустрията.

„Всички борси в САЩ вече трябва да бъдат уведомени, че могат да бъдат обект на принудителни действия, ако разрешат или са разрешили тези токени да бъдат търгувани“, каза Джейсън Алегранте, главен експерт по правни въпроси във Fireblocks, посочва Ройтерс.

Както Coinbase, така и Binance отричат обвиненията на SEC и категорична завиха, че ще се защитават в съда.

SEC отказа коментар, посочва агенцията.

Регулаторът е завел повече от 130 съдебни дела и споразумения до момента, според данни от консултантската компания Cornerstone Research и уебсайта на SEC, в няколко от тези случаи е посочила конкретни токени като ценни книжа.

Делата на Coinbase и Binance тази седмица разширяват този списък, като включват някои често търгувани токени, като Solana, Cardano и Polygon.