Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Най-голямата банка в Австралия блокира плащания към крипто борси

Крипто

Най-голямата банка в Австралия блокира плащания към крипто борси

Най-голямата банка в Австралия блокира плащания към крипто борси - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

От Commonwealth Bank of Australia (CBA) заявиха, че ще блокират някои плащания към определени борси за криптовалути. Този ход е част от редица мерки в борбата срещу крипто измами, които имат за цел ограничат плащанията в криптовалута.

В свое изявление говорител на австралийската банка обяви предприетите действия, но отказа да назове имената на крипто борсите, които ще бъдат засегнати от новата политика.

От CBA уточняват, че за 24 часа ще задържат определени плащания към определените крипто борси, но след това ще бъде въведен месечен лимит за трансфер от 10 000 австралийски долара към крипто борсите. От съобщението обаче не става ясно дали тези ограничения ще се прилагат за всички крипто борси или ще засегнат само някои от тях.

„Клиентите, които извършват плащания към борси за криптовалута, в момента са изправени пред значително по-висок риск да бъдат потенциално измамени“, отбелязва Джеймс Робъртс, генерален мениджър на услугите за управление на групови измами на CBA.

Преди няколко седмици подобен ход предприе и друга финансова компания в страната – Westpac, която блокира някои плащания в криптовалути в опит да намали загубите си от измами.

Решението на Commonwealth Bank of Australia идва седмици след като от Binance Australia обявиха на своите клиенти в страната, че повече няма да могат да извършват депозити и тегления в австралийски долари, тъй като доставчикът на плащания Cuscal е прекъснал достъпа.

Клиенти на Binance в Австралия разпродават евтино биткойните си

Тогава потребителите трескаво започнаха да разпродават биткойните си, които се търгуваха с 20% отстъпка спрямо конкурентните борси.

Американски регулатор завежда дело срещу криптоборсата Binance

Американските регулатори заведоха дело срещу най-голямата борса за криптовалута в света тази седмица, твърдейки, че Binance е надула обемите на търговия и е отклонила клиентски средства.

Анкети