Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Крипто
  3. Според юристи: Забраната за търговия с криптовалути в Черна гора е незаконна

Крипто

Според юристи: Забраната за търговия с криптовалути в Черна гора е незаконна

Според юристи: Забраната за търговия с криптовалути в Черна гора е незаконна - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Правителството на Черна гора – в лицето на Министерство на финансите – обяви търговията с криптовалута за незаконна. Юристи и финансови експерти обаче коментират пред телевизия „Ал Джазира“, че властите в страната не могат да забранят или ограничат сделките с криптовалути само защото пазарът, който върти милиарди евро в световен мащаб, не е законово регулиран.

С други думи, държавата не може да забрани нещо, което законът не ограничава. Търговията с криптовалута в Черна гора не е регулирана със съответната нормативна база.          

Противниците на забраната припомнят, че Държавният департамент на САЩ постави този месец билбордове в столицата Подгорица, които обещават заплащане в милиони и в криптовалута на тези, които предоставят информация за мащабната кибератака срещу държавната инфраструктура на Черна гора през 2022 г., предава БТА. От Централната банка на страната също отбелязват, че няма закон, който да забранява търговията с криптовалута.

Докато споровете за това продължават, крипто бизнесът в черна гора процъфтява, а най-силен е интересът към сделките с недвижима собственост в дигитална валута.

Анкети