Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Бездомник намери 2000 евро и ги занесе в полицията – в мрежата събраха за него 34 000

Мрежата

Бездомник намери 2000 евро и ги занесе в полицията – в мрежата събраха за него 34 000

Бездомник намери 2000 евро и ги занесе в полицията – в мрежата събраха за него 34 000 - Tribune.bg
Снимка:
© Freepik

Бездомник от Амстердам на име Хаджер Ал-Али, намерил портфейл с 2000 евро, но решил да не го задържи, а да го занесе в полицията.

След като случая се разчува, интернет потребителите са толкова изумени от постъпката му, че събират в онлайн кампания 34 000 евро за него, пише De Stentor .

33-годишният мъж забеляза портфейла на централната гара в Амстердам, където събирал празни кутии и бутилки, за да ги рециклира и да спечели пари. Когато видял, че в портфейла има голяма сума, той предположил, че собствениците може наистина да имат нужда от тези пари. „Може би някой е спестил пари за детето си“, помислил си той.

След като занесъл находката в полицията, той получил от служителите на реда наградата „сребърен пръст“, която се дава за изключителни постъпки, и ваучер за подарък за 50 евро. Мъжът живее на улицата от година и половина, има две деца.

Постъпката на Ал-Али бива широко отразена в медиите и тогава потребителите в мрежата решават да му благодарят за неговата честност. В платформата за групово финансиране GoFundMe те организират кампания за събиране на средства, в която се включили 2800 души. Общо те превели на бездомника 34 102 евро.

Ал-Али ще похарчи парите за наем и ще се опита да „върне живота си в релси“. След като историята на Ал-Али стана обществено известна, той веднага получил и много предложения за работа.

Миналия март платформата GoFundMe събра 28 000 долара за осемдесетгодишния Джеймс. На пенсионерът му се наложило да започне работа като чистач в училище, след като му вдигнали наема. Благодарение на събраните средства на мъжът не му се налага да работи отново.