Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Делян Добрев: Според статистиката на ЕК, днес бензинът е по-евтин от този у нас в 17 държави от ЕС

Мрежата

Делян Добрев: Според статистиката на ЕК, днес бензинът е по-евтин от този у нас в 17 държави от ЕС

Делян Добрев: Според статистиката на ЕК, днес бензинът е по-евтин от този у нас в 17 държави от ЕС - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

От фейсбук профила на Делян Добрев:

„Христо Алексиев на 22.11.2022: Лукойл ще внесе 700 млн лева.

Асен Василев на 26.10.2023: Лукойл ще платят около 400 млн лева.

НАП: Лукойл са внесли 284 млн лева.

Какво стана с разликата от много стотици милиони?

P.S. За тези които ще кажат при ГЕРБ нищо не внасяше... При ГЕРБ бензинът и дизелът бяха 2 лева, не между 3 и 4 лева. Тоест платили сме по бензиностанциите за една година 4 000 млн. лева повече отколкото при ГЕРБ, а Лукойл са платили 284 млн. лева данък. Кое е по-добре?

P.S.S. Според статистиката на ЕК, днес бензинът без акция и ДДС е по-евтин в 17 държави от ЕС. Тоест в България е една от най-високите цени.“

В ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС и председател на енергийната комисия заяви:

„Рафинерията в Бургас може да работи с всякакви видове петрол, но Асен Василев издейства дерогацията само и само, за да печелят руските фирми“.

По думите му през последните шест месеца е имало три срещи между Николай Денков, Асен Василев и собственика на „Лукойл“ и няма нито един официален документ за която и да е от тях.

„Представете си, лети мултимилиардерът от Русия с частния си самолет, с двамата си заместници - големите собственици на „Лукойл“. Отиват на среща в Министерския съвет с Денков и Василев. От тази среща няма нито предварителна информация, нито след това. Ние как разбираме? Те (ръководството на „Лукойл“ - б.р.) отиват на посещение в президентството и оттам искат една снимка, на която ние виждаме, че тези хора са били тук“.

Всеки път като се повдигне темата за дерогацията, се разтриса цялото Народно събрание, целият кабинет, хвърчат заплахи за оставки, коментира Добрев и го определи като срамно, защото „целият свят вече открито твърди, че България е троянският кон на Русия в Европа“.

„Все пак отстъпката от два месеца е по-добра от отстъпката от 12 месеца, която колегите направиха. септември уж се подписахме всички по предложение след 30 дни да се спре дерогацията и тези 30 дни станаха 12 месеца“.

В момента плащаме за горива колкото останалите европейски държави, въпреки че само ние имаме дерогация и евтин руски петрол, каза още Добрев. Той е категоричен, че цените на горивата няма да се променят и след отпадането на дерогацията.

„Аз говорих с един от вносителите и той каза, че през последната една година „Лукойл“ държи цената с една стотинка под вноса, за да държи 100% пазарен дял в страната. Вносната алтернатива няма да позволи горивата да скочат, няма логика“.

Изгубих вяра в държавата, защото приети от Народното събрание закони не се изпълняват, коментира Делян Добрев.

Не е работа на държавата дали „Лукойл“ ще си продаде активите, а дали купувачът няма да е някой „прикрит руски собственик“, който да злоупотребява на гърба на българските потребители, заяви депутатът.

Анкети