Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Георги Георгиев: Терзиев предлага общината да похарчи милиони за съмнително изкупуване на имоти

Мрежата

Георги Георгиев: Терзиев предлага общината да похарчи милиони за съмнително изкупуване на имоти

Георги Георгиев: Терзиев предлага общината да похарчи милиони за съмнително изкупуване на имоти - Tribune.bg
Снимка:
© Facebook

От профила във Фейбук на Георги Георгиев, общински съветник ГЕРБ/СДС:

На снимката е част от Южен Парк - 3 част откъм ул."Козяк" и мол "Парадайс". В жълто са 75 частни имота в него, които са реституирани, а червените точки са тези 18 частни имоти, които Васил Терзиев предлага общината да изкупи. Приличат на дупки на швейцарско сирене, нали? Нека обаче да се вгледаме в картинката по-внимателно.

На пръв поглед липсва каквато и да е градоустройствена или управленска мисъл в това да се изкупят за незнайно колко милиона терени в нищото, свободно плаващи в други частни имоти. Липсват разчети колко ще струва това.

Странно е, защото нито се образува нов по-голям общински имот, на който може да се развие паркът, нито имотите могат да бъдат свързани в нова паркова алея, просто защото нямат никаква връзка помежду си. Защо г-н Терзиев иска да изхарчим парите на гражданите за точно тези 18 имота от общо 75 частни имота в парка? Какви проблеми на парка ще решим така? Логично обяснения просто няма.

Затова лично настоях още в сряда изкупуването на тези частни имоти незабавно да бъде извадено от програмата за придобиване на Васил Терзиев, която ще се разглежда и гласува от общинския съвет след седмица. Реакция и досега няма.

Анкети