Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Георги Кадиев: Очаквам МФ да внесе предложение за удължаване на бюджета

Мрежата

Георги Кадиев: Очаквам МФ да внесе предложение за удължаване на бюджета

Георги Кадиев: Очаквам МФ да внесе предложение за удължаване на бюджета - Tribune.bg
Снимка:
© Financial Tribune

От Фейсбук профила на Георги Кадиев:

Съгласно Чл. 79, ал. 4 от Закона за публичните финанси, в нормална година в срок до 31 октомври Министерският съвет внася в Народното събрание одобрения законопроект за държавния бюджет.

С т.нар. "удължителен" закон, МС удължи този срок с 4 месеца, т.е. до 28 февруари 2023. Съгласно параграф 2 от Преходни и заключителни разпоредби на "удължителния" закон, този срок спира да тече от деня на разпускане на НС до конституиране на следващото НС.

Президентът разпусна НС на 3 март 2023 и свиква новото НС на 12 април 2023.

Това означава, че до 10 май 2023 МС трябва да внесе новия проектобюджет, който депутатите ще направят на пух и прах и ще се надпреварват в популизъм до края на юни, когато президентът отново ще разпусне НС и отново избори.

Това очаквам.

Убедете ме в обратното.

...........................................................................

§ 2. Министерският съвет внася в Народното събрание законопроектите за държавния бюджет на Република България, за бюджета на държавното обществено осигуряване и за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2023 г. в срок до 4 месеца от изтичането на срока по чл. 79, ал. 4 от Закона за публичните финанси. Четиримесечният срок спира да тече от деня на разпускане на Народното събрание до деня на конституиране на следващото Народно събрание.

Анкети