Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мрежата
  3. Красен Кралев: Зарица Динкова, потроши милиони за реклама на туризма ни без всякакъв ефект

Мрежата

Красен Кралев: Зарица Динкова, потроши милиони за реклама на туризма ни без всякакъв ефект

Красен Кралев: Зарица Динкова, потроши милиони за реклама на туризма ни без всякакъв ефект - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

От Фейсбук профила на депутата от ГЕРБ-СДС Красен Кралев:

„Най-некадърният министър в правителството на неможачите Зарица Динкова, потроши милиони за реклама на туризма ни без всякакъв ефект. Просто защото вече четвърта година страната ни няма нов клип и обновяване на бранда. Парите са разпределени на принципа „Който слушка - папка”. След като нямаш актуален клип, няма смисъл да рекламираш в телевизиите - това дори студентите първи курс по маркетинг го знаят.

Въпреки това, от българските медии най-много средства са предоставени на трите национални телевизии, които изцяло са контролирани от редактори свързани с „Промяната”. Бюджетът за Нова телевизия е 1.26 млн. лв. с ДДС. Толкова са предвидени още за БТВ и за БНТ. „Дарик радио“, неизвестно защо , получава 184 000 лв. с ДДС.

Нахалост: Министър Динкова е похарчила 9.2 млн. лв. за реклама в български и чужди медии

Какво  мисли браншът за това, пише в TravelNews: „Министърът на туризма в оставка Зарица Динкова е похарчила над 7.7 млн. лв. без ДДС или 9.2 млн. лв. с ДДС през последните 9 месеца за реклама на страната в български и чужди електронни медии, като договорите са сключени на пряко договаряне. Това става ясно от справка по Закона за достъп до обществена информация, поискана от TravelNews. Подходът и изборът на медии отново остава скрит, както при всички министри на туризма до момента. Рекламата на България не се обсъжда предварително с бранша и на кои пазари има необходимост от нея. Освен това страната ни няма нови клипове и послания от 4 години насам, които да провокират в новата реалност. Последните бяха създадени по време на Ковид пандемията при бившия вицепремиер и министър на туризма Марияна Николова."

 

Анкети