Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Обиколката на Зукърбърг в Азия: Основателят на Meta разговаря с президента на Южна Корея (СНИМКИ)

Мултимедия

Обиколката на Зукърбърг в Азия: Основателят на Meta разговаря с президента на Южна Корея (СНИМКИ)

Обиколката на Зукърбърг в Азия: Основателят на Meta разговаря с президента на Южна Корея (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Собственикът и главен изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг се срещна с президента на Южна Корея Юн Сук Йол в Сеул и обсъдиха сътрудничеството в областта на изкуствения интелект и начините за предотвратяване на разпространението на фалшиви новини преди ключови избори, съобщиха от офиса на Юн.

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

Юн и Зукърбърг обсъдиха сътрудничеството между южнокорейските компании и Мета, „както и визията за създаване на цифрова екосистема с изкуствен интелект“, заяви пред репортери Сунг Тае-йон, началник на политическия отдел на Юн.

„Юн подчерта, че южнокорейските компании заемат челно място на пазара на паметта за системите за ИИ и помоли Зукърбърг да установи тясно сътрудничество с тях“, каза служителят.

По думите му Юн е подчертал, че Южна Корея със своето разнообразно портфолио от смарт електроника, преносими устройства и смарт автомобили може да се превърне в основна база за прилагане на изкуствения интелект на компанията майка на Facebook Meta.

Юн е казал на основателя на Meta, че Сеул ще помогне по всякакъв начин, „ако е необходимо“, като посочи механизмите за тясно сътрудничество по веригата за доставки, установени между Южна Корея и Съединените щати.

В светлината на големите избори в световен мащаб тази година - включително парламентарния вот в Южна Корея през април и президентските избори в САЩ през ноември - Юн помоли шефа на Meta да „обърне специално внимание“ на наблюдението и предотвратяването на фалшиви новини в неговата платформа.

Зукърбърг е на мини обиколка в Азия, която включва спирка в Япония, тридневно посещение в Сеул, където освен с президента, Зукърбърг се срещна и с бизнес лидери от електронните гиганти Samsung и LG.

БГНЕСБГНЕС
БГНЕС© БГНЕС БГНЕС

Според местните медии по време на срещата на Зукърбърг с главния изпълнителен директор на гиганта в областта на потребителските технологии LG Electronics са обсъдени проекти за разширена реалност (XR)

БГНЕС© БГНЕС БГНЕС Главният изпълнителен директор на LG Electronics Чо Джу-уан отговаря на въпроси на репортери след среща на обяд с главния изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг

Следващата спирка от обиколката на Марк Зукърбърг в Азия е Индия.

 

Анкети