Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. Оригинален златен билет на Уили Уонка ще бъде продаден на търг (СНИМКА)

Мултимедия

Оригинален златен билет на Уили Уонка ще бъде продаден на търг (СНИМКА)

Оригинален златен билет на Уили Уонка ще бъде продаден на търг (СНИМКА) - Tribune.bg
Снимка:
© Bonhams

Оригиналният златен билет от "Уили Уонка и шоколадовата фабрика" може да бъде продаден на търг за до 20 000 паунда.

Ценният реквизит е важна част от сюжета на класическия филм от 1971 г., създаден по романа на Роалд Дал от 1964 г. Чрез него Чарли Бъкет (Питър Острум) и другите деца Огъстъс Глуп (Майкъл Болнър), Вайълет Борегард (Денис Никърсън), Верука Солт (Джули Доун Коул) и Майк Тиви (Парис Темен) влизат в световноизвестната шоколадова фабрика.

BonhamsBonhams

На търга, който ще се проведе на 12 юни, организаторите от Bonhams очакват оригиналният реквизит да бъде продаден за между 15 000 и 20 000 паунда.

В бележка под линия на аукционната къща се казва: "Този рядък златен билет е бил подарен на продавача в края на 70-те години на миналия век от семеен приятел, който по това време е работил във филмовата индустрия в Лос Анджелис. Режисьорът Мел Стюарт строго контролира реквизитните златни билети, произведени за филма, и поради това те рядко се появяват на пазара, като почти всички известни примери са от бивши членове на актьорския състав".

Реквизитът е описан точно така, както се появява във филма, а оригиналният надпис, отпечатан върху билета, е все още непокътнат повече от 50 години по-късно.

Описанието гласи: "билет от фолио в златист цвят с назъбени ръбове, с отпечатан надпис, гласящ отчасти: "Златният билет на Уонка" / "Поздрави на вас, откривателя на този / златен билет, от г-н Уили Уонка!"“, придружен от писмо за произход.

Не е ясно на кой от героите във филма е принадлежал конкретният билет, но актрисата Джули Доун Коул по-рано разкри, че е задържала своя след края на снимките и го е продала едва през 2019 г. за общо 15 000 паунда.

Етикети: аукцион (46)