Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. 30% по-ниска цена на топлата вода и парното поиска „Топлофикация София“ от 1 юли

Парите

30% по-ниска цена на топлата вода и парното поиска „Топлофикация София“ от 1 юли

30% по-ниска цена на топлата вода и парното поиска Топлофикация София от 1 юли - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„Топлофикация София“ подаде днес заявлението си за новата цена на топлинната енергия от 1 юли 2025 до 30 юни 2026 г., която е с 30% по-ниска от настоящата, съобщиха от дружеството.

В предложената по-ниска цена - 97,78 лв. за мегаватчас, която ще влезе в сила от 1.07.2024 г., е отчетено понижението на борсовите цени на природния газ и въглеродните емисии, динамиката на социално-икономическите процеси у нас, както и факта, че през настоящия регулаторен период цената на синьото гориво беше по-ниска от заложената в цената на топлинната енергия, определена от КЕВР.

За втора поредна година от дружеството искат понижаване на цената, като търсят баланс между оптимална за дружеството и социално приемлива за клиентите стойност на предоставяната топлинна услуга.

Работейки в строго регулирана среда, „Топлофикация София“ ще се съобрази с финалното решение на КЕВР. Регулаторът ще се произнесе в срок до 30.06.2024 г., като при постановяване на окончателното решение ще прецизира ценообразуващите елементи на база на актуалната информация към края на юни 2024 г.

Анкети