Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. 9% ДДС за заведенията, но под условие е оферта от „Дявола“

Парите

9% ДДС за заведенията, но под условие е оферта от „Дявола“

9% ДДС за заведенията, но под условие е оферта от Дявола - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

„Първо едно уточнение - с Асен Василев не сме имали среща. Той се е срещал с различни собственици на заведения, не и с бранша. Получихме писмо за среща, но предвид предизборна кампания, отказахме и помолихме да е след изборите. Няма диалог - така се действа през цялото време“, това заяви пред БНР Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

МС прие данъчните промени на Асен Василев. 9% ДДС може да остане, но под условие

„Патентният данък е хубаво решение, но липсват детайли“, смята Павлин Петров.

Според него остава неясна сумата от 100 000 лева оборот, зададена от министъра на финансите.

„Не е изготвен стандарт за прилагането на патентен данък. Идеята е хубава, но трябва да се направят разчети през работна група и тогава да се предложи, подчерта представителят на браншовата организация“, посочи той.

„ПОС терминали не може да има в заведение в малко населено място, там където има проблем с инфраструктурата, интернета или изобщо няма банкомат“, коментира той предложенията на финансовото министерство.

„9% ДДС за заведенията остава, ако се въведат ПОС терминал и заплати по банков път - оферта от „Дявола“. Асен Василев заяви, че ДДС-то ще остане като временна мярка, но на нас ни се налагат постоянно нови ограничения. Това е допълнителна административна тежест за бизнеса. Готови сме на диалог, но с разумни предложения. От 27 в 24 държави от ЕС ДДС-то е ниско - за да може Европа да привлича туристи“, завърши Павлин Петров.

Анкети