Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Атанасова: Имаме среща касаеща финансовата помощ след потопа по Черноморието

Парите

Атанасова: Имаме среща касаеща финансовата помощ след потопа по Черноморието

Атанасова: Имаме среща касаеща финансовата помощ след потопа по Черноморието - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„Днес в 12:30 ч. с министъра на финансите, заместник-министъра на вътрешните работи и председателят на бюджетната комисия имат среща за финансовите въпроси свързани с Комисията за подпомагане при бедствия и аварии. Тази среща ще е в НС и ще бъдете уведомени за решенията“. Това заяви пред журналисти Десислава Атанасова, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Алогично е след като си бил вицепремиер и не си направил нищо, освен да внесеш един законопроект, както самата Нинова каза, да излизаш и публично да говориш за липсата на организация в серия от бедствия. Със страданията на хората никой не бива да спекулира политически“, каза Атанасова в отговор към лидера на БСП Корнелия Нинова, която по-рано заяви, че проблемът с наводненията касае незаконната сеч на гори, неподготвената инфраструктура, непочистените корита и корупция при средствата.

„Да спекулираш политически, когато е обявен ден на траур в няколко населени места, е недопустимо”, смята Десислава Атанасова.

Десислава Атанасова поясни, че отговорността за наводненията е наполовина между институциите и природните бедствия.

„Винаги има възможност за много по-голяма организация, работа - можем да критикуваме. Сега обаче трябва да се организираме като държава, за да може хората да не бедстват. Миналата година след наводненията в Карловско политиците правеха пиар, една година по-късно хората казват, че не са преодолени щетите“, коментира още Десислава Атанасова.

Анкети