Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Бойко Борисов: Ще бъдат отпуснати още над 60 млн. лв. за култура

Парите

Бойко Борисов: Ще бъдат отпуснати още над 60 млн. лв. за култура

Бойко Борисов: Ще бъдат отпуснати още над 60 млн. лв. за култура - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„60 и няколко милиона за култура допълнително ще се дадат. Не може да допускаме да се бутат културните дейци с полицията. Това е грозна работа. Затова направихме нещо, което удовлетворява максимално партиите, които ще гласуват за бюджета. Това са ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС“, това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Щом свършат парите на държавата нищо не може да удовлетвори хората“, каза Борисов във връзка с протеста на социалните работници, които днес са на предупредителен протест в цялата страна.

„Има много неща, които са ни притеснявали, много неща коригирахме и отстояхме“, продължи Борисов по повод бюджета за 2024 година. От Раковски лидерът на ГЕРБ, който откри нова детска градина за 120 деца, заяви, че общините са най-важното нещо, което държи в правителството.

„Затова всички общини, не само на ГЕРБ, не само на ПП и ДБ и не само на ДПС, получават близо 2 млрд. аванси. Това съм успял да договоря с нашите партньори и с Асен Василев. Ако е казал Господ, в четвъртък ще приемем бюджета и на второто четене“, каза Борисов.

Анкети