Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Финансова инжекция: Световната банка одобри 1,5 млрд. долара за Украйна по пограма за реформи

Парите

Финансова инжекция: Световната банка одобри 1,5 млрд. долара за Украйна по пограма за реформи

Финансова инжекция: Световната банка одобри 1,5 млрд. долара за Украйна по пограма за реформи - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Бордът на директорите на Световната банка одобри отпускането на 1,5 млрд. долара на Украйна в подкрепа на политиката за развитие „Основи за растеж“, съобщиха от пресслужбата на украинското правителство. 984 млн. долара ще бъдат предоставени от Япония, а 515 млн. долара - от Обединеното кралство. Средствата могат да бъдат получени до края на март.

„Привлечените средства ще бъдат използвани за подкрепа на държавния бюджет на Украйна и за икономическо възстановяване, за финансиране на приоритетни социални и хуманитарни разходи на държавния бюджет“, заяви украинският министър на финансите Сергей Марченко, като думите му са цитирани на уебсайта на правителството на страната.

Проектът DPL е насочен към подкрепа на реформите в Украйна. Средствата се превеждат в общия фонд на държавния бюджет на страната на един транш, след като бъдат изпълнени поставените пред него задачи. Сред основните области на реформите са: подобряване на корпоративното управление, укрепване на финансовия сектор и осигуряване на прозрачност на клиентите в системата за електронни обществени поръчки.

Анкети