Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Гаранов: ПП се опитват да замажат ударите, които нанесоха на финансовата система

Парите

Гаранов: ПП се опитват да замажат ударите, които нанесоха на финансовата система

Гаранов: ПП се опитват да замажат ударите, които нанесоха на финансовата система - Tribune.bg
Снимка:
© кадър/архив

„Представените данни и факти от „Продължаваме промяната“ (ПП) за бюджета не отговарят много на реалните цифри. Бюджетът на една държава се ражда в Министерството на финансите. В това съм категоричен“, това зави пред Нова нюз бившият финансов министър Владислав Горанов.  

„Базовият бюджет е внесен и е без промяна в политиките. В момента е предложено бюджетът за 2022 година да работи и през 20223 година без да има изменения. Бюджет 2022 излиза на голям дефицит. За пръв път през 2022 година нямахме и 3-годишна бюджетна прогноза“, добави той.

„Идеята на ПП е да разкажат, че пари в държавата има, за да замажат ударите, които нанесоха на финансовата система на държавата през последната година. Заради тях държавата ще задлъжнява с по 10-12 млрд. в следващите поне 3 години. Това обаче не е така. Това е популистко говорене и анархично държание. Служебното правителство се уплаши от всички тези популистки изказвания и предложи удължаване на бюджета, което в момента е правилно. Така ще се предпазим от предизборното наддаване в бюджета. Доходите на хората и пенсиите могат да се вдигнат, но когато сме си го изработили. С взимане на дългове няма как да увеличаваме пенсии и доходи. Пенсиите са ниски, не защото някой не иска да дава пари на нашите майки и бащи, а защото не успяхме за 30 години да преструктурираме нашата икономика. Стабилно правителство няма да има скоро. Мисля, че с третия мандат може да се сустави кабинет, но това не означава, че той ще е стабилен“, завърши Владислав Горанов.

Анкети