Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Къде почиват богатите? 177 млрд. долара пристигнаха в Майорка: Зукърбърг на семейна почивка на испанския остров

Парите

Къде почиват богатите? 177 млрд. долара пристигнаха в Майорка: Зукърбърг на семейна почивка на испанския остров

Къде почиват богатите? 177 млрд. долара пристигнаха в Майорка: Зукърбърг на семейна почивка на испанския остров - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Лятото стартира и е време за заслужена почивка. Ваканцията е дълго чакана както от работници, така и от и директори, а всеки прави резервации според финансовите си възможности.

Супер богатите имат привилегията да избират от по-широка гама от дестинации, защото нямат ограничение в ресурсите. Няма полет за тази дата – няма проблем наемат частни самолети или ползват собствените си. Искат на яхта – без проблеми „Капитан насочи се към Барбадос или не към Капри“….

Подобно решение е взел и собственикът на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг.  

В вредата на седмицата яхтата му за 300 милиона долара акостира на пристанището в испанския остров Майорка. Плавателният съд „Launchpad“ е широк 15,5 метра и дълъг 118 метра. На борда си той събира 24 пътници и 48 членове на екипажа. Снабден е и с хеликоптерна площадка.

„Launchpad“ е построен в Нидерландия и е пуснат на вода едва през пролетта, а в момента е на първото си плаване в Средиземно море - със Зукърбърг на борда.

@flipzco 300 MILLION DOLLAR SUPER YACHT #markzuckerberg #superyacht #yacht #fyp ♬ Gangsta's Paradise (Audio Edit) - LM10 Jihad

Появата на плавателния съд подхрани очакването, че милиардерът ще пристигне през уикенда и да това се случи още в петък вечерта. Зукърбърг е в испанския град заедно със съпругата си и трите им деца.

Милиардерът можеше да плава с яхтата си до всички богати горещи точки на света - Сардиния, Карибите, Сен Тропе, крайбрежието на Амалфи. Но той избра югозападния бряг на Балеарския остров.

177 милиарда долара пристигнаха в Майорка, пише германското издание Билд. Зукърбърг, който живее в Калифорния, кацна на Балеарския остров с частен самолет със съпругата си Присила Чан (39), и децата им Максима (9), Август (7) и Аурелия (1).

Но защо Зук избра Майорка - възможна причина: Майорка отдавна се е превърнала от прословута купонджийска дестинация във ваканционен рай за милионери и милиардери.

Основателят на Amazon Джеф Безос (60 г., състояние 204,3 млрд. долара) и основателят на китайската Alibaba Джак Ма (59 г., състояние 24,7 млрд. долара) също обичат да прекарват ваканциите си с яхта тук.

Сега Марк Зукърбърг и семейството му искат да се насладят на прекрасните плажове и непокътнати природни пейзажи около град Калвия, недалеч от планините Трамунтана и далеч от столицата на острова Палма де Майорка, при температура от 28 градуса.