Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Кремен Георгиев, АТДБ: За година цената на топлинната енергия е с 27% по-висока при едно и също потребление

Парите

Кремен Георгиев, АТДБ: За година цената на топлинната енергия е с 27% по-висока при едно и също потребление

Кремен Георгиев, АТДБ: За година цената на топлинната енергия е с 27% по-висока при едно и също потребление - Tribune.bg
Снимка:
© Кадър/bTV

Разликата в цената на топлинната енергия между този април и април миналата година е 27% повече при едно и също потребление. Това каза в ефира на bTV инж. Кремен Георгиев от Асоциацията на топлофикационните дружества в България във връзка с високите априлски сметки за парно.

„Топлинната енергия, която Топлофикация София е произвела и продала през април е с 20% по-малко от тази през март. Това означава, че сметките трябва да са по-малки в глобален мащаб. Но има и такива случаи, които са им доста по-ниски и такива, които са по-високи“, посочи Георгиев.

„Няма нищо лошо в проверките на топломерите. Ако тези хора са концентрирани в няколко сгради, това води до мисълта, че това е причината, защото топломера мери топлинната енергия в сградата. Но ако са един или двама в блок – причината е друга“, посочи той.

По думите му трябва да се провери всеки случай поотделно.

„Каквито и грешки да се намерят в изравнителните сметки, те са призвани да изчистя неяснотите. Това е идеята им“, каза Георгиев.

Той бе категоричен, че ако някой е платил повече, парите му ще бъдат върнати.