Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. След високите априлски сметки за парно: КЕВР проверява „Топлофикация-София“

Парите

След високите априлски сметки за парно: КЕВР проверява „Топлофикация-София“

В 3-дневен срок дружеството трябва да предостави на Комисията информация с подробни данни

След високите априлски сметки за парно: КЕВР проверява Топлофикация-София - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Предвид оправдания обществен интерес във връзка с фактурите на потребителите за м. април т.г., в изпълнение на правомощията на Комисията, председателят на КЕВР доц. Иван Иванов изиска от ръководството на „Топлофикация София“ ЕАД да предостави изчерпателна информация за качеството на топлофикационните услуги през периода 1.04-30.04.2023 г., съобщиха от Комисията.

Енергийното предприятие е длъжно да подава топлинна енергия с гарантирани параметри, определени с приетите от КЕВР Показатели на качество на топлоснабдяването. Същевременно правомощията на Комисията, регламентирани в Наредбата за регулиране на цените на топлинната енергия, включват контрол върху стриктното прилагане от топлопреносните предприятия на утвърдената от Комисията цена на топлинната енергия за съответния период.

В 3-дневен срок „Топлофикация София“ ЕАД трябва да предостави на Комисията информация с подробни данни за изпълнението на Показателите за качество на топлинната енергия, както и дали в издадените фактури на клиентите за м. април т.г. е приложена утвърдената от Комисията на 01.07.2022 г. цена на топлинната енергия.

Анкети