Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Лек ръст в търговията на дребно у нас

Парите

Лек ръст в търговията на дребно у нас

Лек ръст в търговията на дребно у нас - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

През септември 2022 г. се наблюдава нарастване на оборота с 0,3 на сто в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ спрямо предходния месец по съпоставими цени. Данните са предварителни и сезонно изгладени, съобщава НСИ.

Увеличение е отчетено при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 0,8 на сто), търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 0,5 на сто) и търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 0,3 на сто.

Оборотът в търговията на дребно нараства с 2,1 на сто през септември 2022 г. спрямо същия месец на 2021 г. въз основа на календарно изгладени данни.

Увеличение е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали (с 8,8 на сто) и при търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали (с 3,3 на сто), докато при търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия е отчетено намаление (с 2,8 на сто).

 

Анкети