Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. МТ и КЗП ще си сътрудничат за контрола по родното Черноморие през летния сезон

Парите

МТ и КЗП ще си сътрудничат за контрола по родното Черноморие през летния сезон

МТ и КЗП ще си сътрудничат за контрола по родното Черноморие през летния сезон - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС/АРХИВ

Служебният министър на туризма и председателят на Комисията за защита на потребителите обсъдиха съвместните действия в хода на активния летен сезон, съобщиха от МТ.

„Чрез проверките на междуведомствените групи ние помагаме на бизнеса. Хората в тази сфера имат нужда от подкрепа, за да няма сив сектор и дублиране на дейности, които подлежат на лицензиране и сертифициране“, заяви Евтим Милошев по време на срещата си с Мария Филипова – председател на Комисията за защита на потребителите.

„Желанието ни е да научим какви са най-честите нарушения, които вие установявате по българското Черноморие, за да им дадем приоритет и заедно да работим по тяхното отстраняване, защото заедно, чрез поделянето на компетенции, трябва да защитаваме потребителите и обществото“, каза Мария Филипова.

В хода на разговорите експерти от МТ и КЗП обсъдиха съвместни действия през активния летен сезон за законосъобразното му протичане по Българското Черноморие. Проверките ще се изпълняват на случаен принцип и ще включват експерти от необходимите компетентни институции.

На срещата беше подчертано доброто сътрудничество между Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите, което ще продължи и през настоящия летен туристически сезон.