Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Областни управители и кметове обсъждат финансирането на индустриалните зони и паркове по ПВУ

Парите

Областни управители и кметове обсъждат финансирането на индустриалните зони и паркове по ПВУ

Бюджетът по Плана за възстановяване и устойчивост е на стойност 212 млн. лв., а средствата могат да се ползват за довеждаща и вътрешна инфраструктура, сгради за научно-изследователска дейност и изграждане на екоинфраструктура

Областни управители и кметове обсъждат финансирането на индустриалните зони и паркове по ПВУ - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Министерството на иновациите и растежа организира Национална среща „Индустриалните зони - растеж за общините и регионите“ днес от 14:00 ч. в София Тех Парк. Министър Александър Пулев покани на форума всички областни управители и кметове на общини в България.

Събитието е във връзка с предстоящото кандидатстване по една от най-важните процедури от Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) – за развитие на индустриалните зони и паркове 

На срещата експерти от различни структури в системата на Министерството ще запознаят местната власт с възможностите да се подкрепят регионите и общините по предстоящите програми и процедури.

На събитието ще присъства вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов, както и представители от Фонда на фондовете, Българската банка за развитие, Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ЕФК), Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, Дирекция „Инструменти за икономически растеж“ и представители на Българската агенция за инвестиции.

Бюджетът по Плана за възстановяване и устойчивост е на стойност 212 млн. лв., а средствата могат да се ползват за довеждаща и вътрешна инфраструктура, сгради за научно-изследователска дейност и изграждане на екоинфраструктура като например зарядни станции за електромобили.

Анкети