Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Одобрени са допълнителни разходи по бюджетите на МВР и МО

Парите

Одобрени са допълнителни разходи по бюджетите на МВР и МО

Одобрени са допълнителни разходи по бюджетите на МВР и МО - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на отбраната (МО) за 2023 г.

С проекта на Постановление се одобряват допълнителни разходи общо в размер на 31 950 000 лв. за финансово обезпечаване на дейностите на МВР и МО в условията на засилен миграционен натиск.

С друго постановление по бюджетите на двете ведомства се одобряват допълнителни разходи общо в размер до 28 050 000 лв. отново във връзка с финансовото обезпечаване на дейностите на МВР и МО в условията на засилен миграционен натиск.

Одобрени са допълнителни трансфери от резерва за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери от резерва по чл. 1, ал. 2, раздел II, т. 5.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 г. за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия.

С Постановлението се одобряват 65 832 314 лева за извършване на дейности за намаляване на риска от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти.

Анкети