Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Ответен отговор - Владимир Русев: „Ел Би Булгарикум“ започна да работи изцяло с българско мляко

Парите

Ответен отговор - Владимир Русев: „Ел Би Булгарикум“ започна да работи изцяло с българско мляко

По думите на настоящия изпълнителен директор, при управлението на отстраненото ръководство едва 30% от суровината е идвала от български доставчици

Ответен отговор - Владимир Русев: Ел Би Булгарикум започна да работи изцяло с българско мляко - Tribune.bg
Снимка:
© Кадър/БНТ

„Предстоят ни серия от разговори с хранителните вериги и смятам, че ще постигнем договорености да се намалят цените", това заяви изпълнителният директор на държавното предприятие "Ел Би Булгарикум" Владимир Русев в ефира на БНТ.

Той коментира изказването на бившият председател на Съвета на директорите на "Ел Би Булгарикум" Невена Петрова, която заяви, че дружеството продължава да работи на цените, договорени от нея и уволнения директор Николай Маринов.

Невена Петрова: Ел Би Булгарикум никога не е саботирала доставките на българско мляко
 

„През февруари месец действително не са прекратени договори с някои от доставчиците, но не е поръчвано от тях. Около 70% от количеството е поръчвано именно от скъпи фирми, а едва 30% от български“, категоричен бе Русев.

Директорът на „Ел Би Булгарикум“ заяви, че дружеството е започнало работа изцяло с българско мляко. Той обясни, че някои от договорите с неизгодните доставчици не могат да бъдат прекратени, защото дружеството може да бъде изложено на риск да изплаща неустойки.

По-рано днес Невена Петрова заяви, че срещу нея и бившия директор на дружеството тече репутационна война.

„Цялото количество по тези предплатени стоки все още не е доставено. Не знам откъде дамата разполага с фактури. Понеже беше замесено името ми, искам да изясня, че разговарях първо с изпълнителния директор, след като открих нередности в дружеството. Той се отнесе с пренебрежение и аз бях принуден да сигнализирам за тези нередности. Това не е донос, а подписан от мен сигнал“, обясни Русев.

Анкети