Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Пулев за транша по ПВУ: Глътка въздух за най-уязвимите сегменти на българската икономика

Парите

Пулев за транша по ПВУ: Глътка въздух за най-уязвимите сегменти на българската икономика

Пулев за транша по ПВУ: Глътка въздух за най-уязвимите сегменти на българската икономика - Tribune.bg
Снимка:
© МИР

Глътка въздух за най-уязвимите сегменти на българската икономика - така служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев определи одобреното от Еврокомисията отпускане на 1,37 милиарда евро по Плана за възстановяване и устойчивост, предава БНР. Пулев говори пред експерти в рамките на бизнес форума на срещата на Централноевропейската инициатива в София.

Националният План за възстановяване и устойчивост е отворен. Той работи, а първите осигурени средства по него са резултат от усилията на служебния кабинет, посочи министър Александър Пулев.

„Ние сме служебният кабинет на действието и на ускорението. Успяхме - рамо до рамо с колегите от служебния кабинет, отвъд политически, отвъд червени и други линии да подкрепим българската икономика. Постигнахме отлични резултати за малкия и за средния бизнес - да дадем глътка въздух на най-уязвимия сегмент в българската икономика. Планът за възстановяване и устойчивост е отворен, планът работи“.

„Две от процедурите по механизма за възстановяване и устойчивост на Министерството на иновациите и растежа са отворени. До края на годината ще бъдат обявени още две, всички на обща стойност близо 1 милиард лева“, съобщи Александър Пулев.

Анкети