Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Стартира информационната кампания за приемане на еврото

Парите

Стартира информационната кампания за приемане на еврото

Стартира информационната кампания за приемане на еврото - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

От днес представителството на Европейската комисия у нас започва информационна кампания във връзка с приемането на еврото. Тя цели да отговори как ще мине преходът и какво ще стане с парите ни, посочи пред БНТ Бойко Благоев - и.д. ръководител на представителството на ЕК в България.

ЕК работи в тясно сътрудничество с българските институции. Бойко Благоев призова българските граждани да търсят информация от достоверни източници.

„Българското общество е разделено в мнението си за еврото. Надяваме се с тези практически факти да предизвикаме дебати и да се появи все повече информация“, заяви той.

Бойко Благоев коментира, че няма да има драстичен скок на цените у нас. Даде пример с Хърватия, където, по думите му, увеличение на цените е имало в единични случаи, а властите бързо са се справили с инфлацията.

Основният канал на Европейската комисия в България е тяхната Фейсбук страница, където също ще се появяват информационните видеа. Там също ще се водят дискусии и ще се отговаря на въпроси на граждани, каза Благоев.