Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. „Възраждане“ няма да потряпят бюджета на Асен Василев

Парите

„Възраждане“ няма да потряпят бюджета на Асен Василев

Лидерът на партията посочи, че липсват ясни източници на приходи, които ще обезпечат разходната част

Възраждане няма да потряпят бюджета на Асен Василев - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС/АРХИВ

Депутатите от „Възраждане“ няма да подкрепят проектобюджета за 2024 г. Това е заявил лидерът на партията Костадин Костадинов, посочва БНР.

По думите му, не са ясни източниците на приходи, за да бъде обезпечена разходната част, а държавата е тласната към дългова спирала.

„Няма как да подкрепим какъвто и да е било бюджет, предложен от Асен Василев. Не се е случвало до сега два пъти в моментите, в които е бил предлаган от него, няма как да се случи и трети път“, коментира още Костадинов.

„Големият въпрос е от къде ще дойдат парите? Това, че държавата изтегли 4,5 милиарда лева, в никакъв случай не ни успокоява, защото расте броят на несъбираемите вземания - за една година от 10 на 17 милиарда лева, което показва, че Министерството на финансите не си върши добре работата. А, може би, показва друго , че Министерството на финансите нарочно не прибира вземанията, за да може да прибира по друг начин пари „под масата“ - не за държавата, а за хората, които управляват държавата, това са две различни неща. Иначе казано – виждаме просто един политически театър“, посочи още лидерът на „Възраждане“.

Анкети