Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Парите
  3. Мика Зайкова за удължаването на бюджета: Ела зло, че без тебе - по-зло

Парите

Мика Зайкова за удължаването на бюджета: Ела зло, че без тебе - по-зло

Днес има две добри новини, едната – вдигането на тавана на дълга в САЩ, а другата – служебното правителство внася предложение за удължаване на бюджета

Мика Зайкова за удължаването на бюджета: Ела зло, че без тебе - по-зло - Tribune.bg
Снимка:
© Кадър/Нова Нюз

Днес има две добри новини, едната – вдигането на тавана на дълга в САЩ, а другата – служебното правителство внася предложение за удължаване на бюджета

„Вдигането на тавана на дълга на САЩ е чудесна новина, защото това е наи-голямата икономика и тя беше пред дефолт и ако се бяха сринали, икономиката на САЩ щеше да повлияе на икономиката на света. Това е чудесна новина за световната икономика. А втората добра новина е, че най-после някой се сети, че в тази държава идва 10 юни и, че трябва да внесе поне удължаване на бюджета и това го прави служебното правителство“. Това коментира в ефира на Нова Нюз икономистът Мика Зайкова.

Гълъб Донев: Ще предложим на НС удължаване на Бюджет 2022

„По този начин поне се гарантират текущите разходи на това ниво, на което са сега”, каза тя.

За евентуалното удължаване на рамката на Бюджет 2022, който действа досега, Зайкова коментира: „Ела зло, че без тебе - по-зло”.

Мика Зайкова коментира и темпът на спад на цените на едно и на дребно, който според нея е различен, като тези на дребно падат значително по-бавно.

Анкети