Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Ердоган се срещна с Илон Мъск в Ню Йорк

Технологии

Ердоган се срещна с Илон Мъск в Ню Йорк

Ердоган се срещна с Илон Мъск в Ню Йорк - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Президентът на Турция се срещна с Илон Мъск в хотел Türkevi в Ню Йорк по време на прием, на който присъстваха и министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан, турският министър на промишлеността и технологиите Мехмет Фатих Качир, председателят на Комисията по промишленост, търговия, енергетика, природни ресурси, информация и технологии към ТБММ Мустафа Варанк и ръководителят на президентската служба за цифрова трансформация на Турция Али Таха Коч също присъстваха на приема. Събитието беше закрито за медиите.

По време на приема президентът Ердоган призова компанията на Илон Мъск - Tesla да открие своя седми завод в Турция.

Държавният глава обяви и възможността за сътрудничество, в рамките на изпълнението на космическата програма на Турция, с космическата компания SpaceX, също собственост на Мъск,.

По данни на президентската служба за комуникации Ердоган е разказал на Мъск за технологичните пробиви на Турция, програмата „Визия за цифрова Турция“ и Националната стратегия за изкуствен интелект.

Той припомни, че навлизането на Tesla на турския пазар съвпадна със стартирането на производството на Togg.

По време на срещата президентът Ердоган заяви, че Турция е една от най-важните страни-производителки в областта на високите технологии, и посочи като пример успехите, постигнати в областта на безпилотните летателни апарати.

В отговор Илон Мъск заяви, че според него войните на бъдещето ще се водят между съвременни безпилотни летателни апарати и те са наясно с интереса на света към БЛА Bayraktar.

Турският президент покани Мъск на фестивала Teknofest в Измир.

Анкети