Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Г-7 създава работна група по въпросите с ИИ

Технологии

Г-7 създава работна група по въпросите с ИИ

Г-7 създава работна група по въпросите с ИИ - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Лидерите на страните от Г-7 заявиха днес, че ще създадат работна група по въпросите на изкуствения интелект, в рамките на която да бъдат водени дискусии за отговорната му употреба и за свързаните с него рискове, сред които е и дезинформацията, предаде Франс прес.

"Ще натоварим ресорните министри да инициират процеса . . . посредством създаването на работна група, която ще си взаимодейства с международни организации и в рамките на която ще бъдат водени дискусии за генеративния изкуствен интелект", се казва в обща декларация на лидерите на Г-7, които тази година се срещат в японския град Хирошима.

Дискусиите в работната група ще се фокусират върху "управлението, защитата на правата на интелектуална собственост" и "отговорната употреба" на новите технологии, а също и върху начините за борба с "манипулирането на информации" и срещу "дезинформацията".

"Поемаме ангажимент да насърчаваме многостранните подходи за създаване на норми за изкуствения интелект, като бъдат спазвани юридическите рамки", се казва още в декларацията на лидерите, посочва БТА.

"Признаваме важността на процедурите, които фаворизират прозрачността, откритостта, равнопоставените процеси, безпристрастността, защитата на личния живот и включването, като целим насърчаването на отговорна употреба на изкуствения интелект", подчертават лидерите.

Анкети