Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Представители на Г-7 с първа среща за регулирането на ИИ

Технологии

Представители на Г-7 с първа среща за регулирането на ИИ

Представители на Г-7 с първа среща за регулирането на ИИ - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Представители на страните от групата Г-7 ще се срещнат през предстоящата седмица, за да обсъдят проблемите, свързани с платформи, използващи изкуствен интелект, като ChatGPT, съобщава Ройтерс.

Лидерите на Г-7 миналата седмица се договориха да създадат междуправителствен форум, наречен „Процес Хирошима ИИ“, в рамките на който да бъдат обсъждани въпросите около бързо увеличаващите се инструменти, използващи изкуствен интелект.

Г-7 създава работна група по въпросите с ИИ

Първата среща на работно ниво на представители на Г-7, посветена на изкуствения интелект, ще се проведе на 30 май, по въпроси като защита на интелектуалната собственост, дезинформацията и как може да бъде регулирана технологията, посочи по-рано тази седмица японският министър на комуникациите Такеаки Мацумото.

Срещата се организира в момент, когато по целия свят регулаторните органи в технологичния сектор се опитват да оценят последиците от популярни услуги, базирани на изкуствен интелект.

ЕС се приближава към приемането на първото в света значимо законодателство за изкуствения интелект, което вдъхновява и други правителства да обмислят какви правила биха могли да бъдат приложени към инструментите с изкуствен интелект.

На срещата на върха в Хирошима лидерите на Г-7 призоваха също така да бъдат разработени и приети нови международни технически стандарти за изкуствения интелект.

Анкети