Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Продажбите на iPhone се забавят - Apple е напът към най-големия спад на приходите си от 2016 г. насам

Технологии

Продажбите на iPhone се забавят - Apple е напът към най-големия спад на приходите си от 2016 г. насам

Продажбите на iPhone се забавят - Apple е напът към най-големия спад на приходите си от 2016 г. насам - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Apple вероятно ще отчете спад в продажбите на iPhone през тримесечието април-юни, предава Ройтерс, позовавайки се на мнение на анализатори, анкетирани от Visible Alpha.

Най-високо пазарно оценената компания в света предстои да оповести данните за печалбите си, като очакванията са за спад от 1,6% в общите тримесечни приходи. Ако предположенията на анализаторите се окажат верни, това ще е най-рязкият спад в приходите на компанията от 2016 г. насам.

Продажбите на iPhone вероятно са спаднали с повече от 2% през периода, в сравнение с близо 3% увеличение година по-рано и 1,5% увеличение през тримесечието, приключило през март.

„Apple не е имунизирана срещу общите макроикономически тенденции, но безспорно ще продължи да определя темпото в смартфон индустрията още дълго време“, каза Боб О'Донъл, основател на TECHnalysis Research.

С подробности за новия iPhone 15, който се очаква следващия месец продажбите на iPhone може да получат малък тласък през тримесечието юли-септември, смятат анализатори.

От Apple нямат традиция да правят презентации за предстоящи проекти или да представят краткосочна тримесечна перспектива, но анализаторите този път очакват от компанията да отдели време и да разясни как ще използва AI, за да подобри предстоящите си продукти.

До момента от Apple избягваха все по-комерсиалната тема за AI, от която много технологични компании се възползваха с цел реклама по време на своите събития. Миналия месец Bloomberg News съобщи, че от Apple тбез много шум са изградили своя собствена рамка за създаване на големи езикови модели, известни като „Ajax“.

Анкети