Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Роботизираният асистент за почистване SOFie започна работа на Летище София

Технологии

Роботизираният асистент за почистване SOFie започна работа на Летище София

Роботизираният асистент за почистване SOFie започна работа на Летище София - Tribune.bg
Снимка:
© Летище София

Роботизираният асистент за почистване SOFie започна работа на Летище София, съобщиха от пресцентъра на аерогарата. SOFie идва по линия на германската компания Dr. Sasse, която отговаря за почистването на летището от март тази година.

Роботизираният асистент е снабден с най-съвременните технологични и оперативни възможности и вече може да бъде видян в зоните на Терминал 2. Роботът съвместява най-новите тенденции в електрониката и роботостроенето, оборудван е с множество сензори, които му позволяват да изпълнява задълженията си по почистване. SOFie може да работи до пет часа с едно зареждане на батерията, посочват от летището. Роботът се отличава с висока аспирационна мощност и ниска консумация на вода.

„SOFie е тук и е напълно технологично оборудвана. Тя вече е пълноценен сътрудник на фирмата за почистване на Летище София и нейната помощ е незаменима в ежедневната дейност по поддържане на летищната хигиена. Вслушахме се в дългогодишните отзиви на нашите пътници относно чистотата и благодарение на SOFie ще имаме по-приятна летищна среда. Тя е не само ефективен помощник, но и магнит за пътниците, които вече се снимат с нея“, заяви Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на летището.

 

Етикети: летище София (3)
Анкети