Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. След уволнението от OpenAI: Microsoft ще наеме Сам Алтман

Технологии

След уволнението от OpenAI: Microsoft ще наеме Сам Алтман

След уволнението от OpenAI: Microsoft ще наеме Сам Алтман - Tribune.bg
Снимка:

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела ще наеме Сам Алтман от OpenAI и други членове на неговия екип, дни след като съоснователят беше уволнен.

„Сам Алтман и Грег Брокман, заедно с колегите си, ще се присъединят към Microsoft, за да ръководят нов екип за усъвършенствани изследвания на изкуствения интелект“, заяви Надела.

Сам Алтман беше отстранен от ролята на шеф на OpenAI миналата седмица, след като бордът заяви, че "вече няма доверие" в неговото ръководство.

Изпълнителният директор на OpenAI Сам Алтман беше принуден да напусне

По-рано беше съобщено, че досегашното ръководство на технологичната компания е преговаряло със Сам Олтман отново да оглави „Оупън Ей Ай“, но той е отказал.

Сам Олтман, който е на 38 години, е сред най-популярните фигури в технологичния сектор в САЩ. За всеобща изненада обаче в петък той беше отстранен като шеф на технологичната компания. Представителите на управителния й съвет, които го уволниха, твърдят, че "той не винаги е бил откровен с тях". 

Отстраняването на Олтман обаче може да предизвика вълна на напускания от страна на редица талантливи служители на „Оупън Ей Ай“. Освен това то може да застраши предстоящата продажба на ценни книжа на компания на стойност от 86 милиарда долара, посочва Ройтерс.

Анкети