Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Социалната мрежа „X“ на Илън Мъск не плати глоба към австралийски регулатор

Технологии

Социалната мрежа „X“ на Илън Мъск не плати глоба към австралийски регулатор

Социалната мрежа X на Илън Мъск не плати глоба към австралийски регулатор - Tribune.bg
Снимка:

Социалната мрежа „X“ на Илон Мъск не е платила глоба, наложена заради липсата на план за премахване на съдържание, изобразяващо сексуално малтретиране на деца в платформата, обяви австралийският надзорен орган за интернет безопасност, предаде АФП.

Миналия месец комисарят по електронната безопасност Джули Инман Грант наложи глоба от 610 500 австралийски долара (388 000 щатски долара) на компанията, известна преди като Twitter, за това, че не отговори на въпросите, които тя изпрати през февруари, критикувайки „празните приказки“ на компанията по въпроса.

„X“ получи срок до края на октомври да плати глобата, да поиска удължаване на срока за плащане или да поиска финансовата санкция да бъде отменена. Компанията поиска удължаване, което изтече на 10 ноември.

„Twitter/X не е платил известието за нарушение в рамките на определения срок и eSafety сега обмисля по-нататъшни стъпки“, каза говорител на регулаторния орган.

Инман Грант – самата тя бивш служител на Twitter – миналия месец призова „X“ да покаже, че предприема „осезаеми действия“ по изпълнение на препоръките.

„Twitter/X заяви публично, че справянето със сексуалната експлоатация на деца е приоритет номер едно за компанията, но това не може да са само празни приказки“, каза тя тогава.

Милиардерът Мъск съкрати повече от 80% от работна сила на „X“, след като придоби платформата, включително много от модераторите, които отговарят за премахването на обидно съдържание.

Откриването на постове за сексуална експлоатация на деца, публикувани в "X", е спаднало от 90% на 75% през трите месеца след поглъщането, отбеляза Инман Грант.

Австралия оглавява глобалния стремеж за регулиране на социалните медийни платформи и това не е първият път, когато Инман Грант посочва неспособността на "X" или Мъск да се справят с проблема.

Анкети