Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Технологичните гиганти съгласни да се въведат регулации за ИИ

Технологии

Технологичните гиганти съгласни да се въведат регулации за ИИ

Технологичните гиганти съгласни да се въведат регулации за ИИ - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Съществува силен консенсус в полза на регулирането на изкуствения интелект. Това коментира Илон Мъск след среща в американския Конгрес на ръководителите на най-големите технологични компании. Разговорите, по инициатива на сенатор Чък Шумър, лидер на демократичното мнозинство в Сената, бяха при закрити врата, а целта им е да помогнат за разработването на закони за по-добър контрол на изкуствения интелект.

Сред участниците освен основателят на Space X Илон Мъск бяха създателят на Facebook Марк Зукърбърг, основателят на Microsoft Бил Гейтс и създателят на Chat GPT Сам Олтман. Мнозина се безпокоят, че бързият технологичен напредък ще доведе до загуба на работни места, онлайн дезинформация и други вредни последици.

„Мисля, че това беше много цивилизована дискусия между някои от най-силните хора в света. Сенатор Шумър направи голяма услуга на човечеството, с подкрепата на останалата част от Сената, и мисля, че от това ще излезе нещо добро. Смятам, че тази среща може да остане в историята като много важна за бъдещето на цивилизацията“, заяви милиардерът Илон Мъск.

Това бе и първата среща между Илон Мъск и Марк Зукърбърг, станала публично достояние, откакто главният изпълнителен директор на "Тесла" Tesla и ръководител на социалната мрежа "Екс" (X) предложи на своя колега от "Мета" (Meta) да се бият в клетка.

Мъск и Зукърбърг се срещат, но не в клетка, а в Капитолия – обсъждат темата с ИИ

Анкети