Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Twitter вече не съществува като компания

Технологии

Twitter вече не съществува като компания

Илон Мъск слива социалната мрежа с X Corp, което според анализатори е първа стъпка от създаването на неговата визия за „приложение за всичко“

Twitter вече не съществува като компания - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Twitter вече не съществува като компания, след като Илън Мъск я сля с друго свое дружество, наречено X Corp.

Този ход означава, че приложението вече е част от X Holdings Corp., собственост на Илон Мъск, която е рекламирана като бъдеща компания майка за всички негови бизнеси, включващи Neuralink, SpaceX, Tesla и The Boring Company, предава „Independent“.

От документите подадени във федералния съд на Калифорния на 4 април става ясно, че всичките акции на Мъск в Twitter са прехвърлени на X Holdings Corp.

„Twitter, Inc. е обединена с X Corp. и вече не съществува“, се казва в съдебната документация.

Това според анализатори е възможен сигнал за следващата фаза от плана на Мъск за създаване на „приложение за всичко“.

Мъск не веднъж е заявявал, че придобиването на Twitter за 44 млрд. долара през октомври миналата година е „ускорител за създаването на X - приложението за всичко".

Милиардерът намекна за новината с доста неясен пост в Twitter, който гласеше просто: „X“.

По информация на Daily Mail, документът за сливането е подписан от международната юридическа компания Willkie Farr & Gallagher LLP, както и от адвокатите Джонатан Патчен, Майкъл Готлиб, Мерил Конант Гувернски, Кристин Е. Бендер и Юхан Алис Чи, 

След новината, в интервю за BBC Илон Мъск определи управлението на Twitter като „влакче в увеселителен парк“. Предприемачът също заяви, че би продал компанията, ако се появи правилният човек.

 

В интервюто предприемачът коментира и масовите съкращения, проблема с дезинформацията в социалните мрежи и личните си работни навици.

Анкети