Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Технологии
  3. Xbox пуска нова цифрова конзола до края на годината, а „Call of Duty“ е начело на листат в Xbox Game Pass

Технологии

Xbox пуска нова цифрова конзола до края на годината, а „Call of Duty“ е начело на листат в Xbox Game Pass

Xbox пуска нова цифрова конзола до края на годината, а Call of Duty е начело на листат в Xbox Game Pass - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС/АРХИВ

Екипът на Xbox показа изпълнени с екшън предстоящи видеоигри и нова цифрова версия на своята конзола, която ще бъде пусната на пазара до края на тази година.

Стотици хиляди фенове имаха възможност да разгледат заглавия, включително "Call of Duty: Black Ops 6", която трябва да бъде пусната на 25 октомври, предаде АФП.

Окончателно: Call of Duty ще продължи да се предлага за PlayStation

Най-новата част от блокбъстър франчайза за военни шутъри от първо лице се развива през 90-те години след падането на Съветския съюз, където „истината не е такава, каквато изглежда“, каза шефът на игрите на Xbox Фил Спенсър. Той подчерта, че новата "Call of Duty" и много други игри ще бъдат достъпни от деня на стартиране в абонаментната услуга Xbox Game Pass.

Спенсър отбеляза, че повече от 100 милиона души играят Call of Duty месечно и добави, че Xbox се стреми да повиши тези числа.

Xbox показа и допълнението „Gears of War: E-Day“ към този стабилен военен шутър, както и играта „Indiana Jones and the Great Circle“, която ще се появи по-късно тази година и в която героят в стил Харисън Форд се изправя срещу нацистки врагове.

Xbox показа и нови издания от сериите „Doom“, „Dragon Age“, както и продължение на „Life is Strange“.

Титанът в областта на видеоигрите също така обеща нови части на популярни игри, включително „World of Warcraft“, както и свежо съдържание за „Fallout“.

„Нашата мисия е да превърнем Xbox в най-доброто място за игра, като включим заглавия от собствените ни студия и Game Pass при пускането на пазара“, заяви президентът на Xbox Сара Бонд, докато представяше новите конзоли Xbox, включително модел, който ще бъде пуснат само в цифров формат по-късно тази година.

Тя твърди, че Xbox работи по бъдещия хардуер с цел „да ви даде възможност да играете игрите си навсякъде, където пожелаете, на конзоли Xbox, персонални компютри и в облака“.

Цените на новите конзоли Xbox не бяха оповестени.

Поточното представяне е част от седмица на презентации от производители на игри, които заемат мястото на E3 - дългогодишното търговско изложение за видеоигри, което приключи 20-годишното си съществуване през 2023 г.