Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Две години по-късно: 10,5 млн. лева ще бъдат отпуснати за справяне с щетите от наводненията в Карловско

Застраховане

Две години по-късно: 10,5 млн. лева ще бъдат отпуснати за справяне с щетите от наводненията в Карловско

Две години по-късно: 10,5 млн. лева ще бъдат отпуснати за справяне с щетите от наводненията в Карловско - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

„Отпускаме 10 млн. за справяне с щетите от наводненията в Карловско отпреди две години“. Това заяви служебният министър-председател Димитър Главчев в началото на днешното заседание на МС.

Той уточни, че днес ще бъде прието съответното постановление.

МС ще отпусне и средства за хотелите, приели украински бежанци. „Приемаме и постановление за украинските бежанци, тоест ще отпуснем пари за хотелите, които приемат украински бежанци“, подчерта Главчев.

Няколко часа по-късно Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери от резерва по чл. 1, ал. 2, раздел II, т. 5.1 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 г. за непредвидени и/или неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия по бюджета на община Карлово, съобщиха от правителствената пресслужба.

С Постановлението се одобряват 10 563 512 лева по бюджета на община Карлово за извършване на дейности за намаляване на риска от бедствия, възстановяване на разходи за проведени спасителни и неотложни работи при овладяване на бедствени положения и за възстановяване на инфраструктурни обекти.