Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Медицинска застраховка за около $10 може да ви спести сметка за хиляди долари в Канкун

Застраховане

Медицинска застраховка за около $10 може да ви спести сметка за хиляди долари в Канкун

Медицинска застраховка за около $10 може да ви спести сметка за хиляди долари в Канкун - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Всяка година хиляди пътници се нуждаят от посещение в болница, докато са на почивка в Канкун. Въпреки че са с предимно леки наранявания или лечими здравословни проблеми, това не означава, че сметката е също толкова малка, посочва The Cancun Sun .

Освен това, докато повечето реномирани курорти разполагат с денонощна медицинска помощ на място под формата на лекари, предоставени от трети страни, тази услуга далеч не е евтина.

Цената преглед от курортните лекари

Лекарите на място в Канкун са спасители в спешни случаи, особено в случаи като сърдечен арест. Но при леки неразположения и наранявания цената може да бъде шок за пътниците, които вече са платили голяма сума за почивката си.

За да бъдат прегледани в курортната клиника (гостите трябва да стигнат сами и трябва да е в работно време - обикновено от 8 до 20 часа), тази консултация ще струва около 180 долара.

Но ако е необходима медицинска помощ извън тези часове или нараняването не позволява на човек да стигне до клиниката, тогава цената за първичния преглед нараства до около 200 долара.

И това е само таксата за консултация, ако лекарят трябва да администрира някакви фармацевтични продукти или да използва медицински материали цената расте.

Мнението на лекарите от Канкун

Говорихме с лекар, който преди е работил за една от тези трети страни в Канкун, който желае да остане анонимен. Той посочи следното:

„Трябваше да таксувам хората доста високо през времето ми като лекар в Канкун, ние нямаме контрол върху това, тъй като нашата компания определя цените и ако не таксуваме туристите, това се взема от нашите заплати.

В един случай, който не беше спешен, пациент дойде при мен с проста инфекция на пикочните пътища и докато си тръгна с препоръка за лечение, това му струваше над 400 долара, защото пътуваше без застраховка“.

Разходите се натрупват

Ако пътникът се нуждае от превоз с линейка до местна болница, таксата за консултация с лекар в курорта се превръща в най-малкото притеснение.

В зависимост от разстоянието от болницата, както и от парамедичната компания, която е изпратена, един пътник в Канкун може да очаква да плати средно $800, въпреки че това може да скочи до небето в зависимост от това колко натоварени са линейките.

С други думи, докато пътникът стигне до болницата, без значение колко лека е травмата, вече го очакват 1000 долара за медицински сметки.

Разходите след приемане в болницата естествено варират и то драстично. Всъщност лекарят, с когото разговаряхме, е видял как крайната сметка на турист достига до разтърсващите 35 000 долара за един пътник, който се нуждае от операция за спукан апендикс.

И докато този случай е бил спешен, лекарят посочва още пред The Cancun Sun, че са имали гневни пациенти, които се връщат в курорта им със сметка от $1000 само за 3 шева.

Никой не може да предвиди какво го очаква по време на ваканция и въпреки че повечето пътуващи до Канкун никога не се нуждаят от услугите на лекар или от пътуване до болница, броят на тези, които са имали нужда е достатъчно голям, за да не поемат риска.

Съветите към пътуващите е да направят медицинска застраховка, която според различните компании варира на цената от $10.

Анкети