Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Международният презастраховател XL Re Europe получи лиценз за дейност в Аржентина

Застраховане

Международният презастраховател XL Re Europe получи лиценз за дейност в Аржентина

Международният презастраховател XL Re Europe получи лиценз за дейност в Аржентина - Tribune.bg
Снимка:
© AXA XL

Националното застрахователно управление на Аржентина (SSN) официално издаде лиценз на презастрахователната международна компания, част от AXA XL - XL Re Europe за дейност на аржентинска територия.

„Националното застрахователно управление упълномощи чрез Резолюция 146/2024, публикувана в Държавен вестник, компанията XL RE EUROPE SE, презастраховател с присъствие в целия свят, да работи като презастраховател, допуснат в страната“, пише в официалното съобщение, цитирано от аржентинските медии.

Кризата в Аржентина: 254-процентов скок на основни стоки и услуги

В момента сложната икономическа ситуация в Аржентина е предпоставка за затруднения на застрахователния и презастрахователния пазар там. Поради множеството рискове редица презастрахователи вече се оттеглиха.

На този фон девалвацията в страната, която увеличи разходите на вътрешния и външния пазар допълнително засили безпокойството за развитието на застрахователната и презастрахователната дейност. В момента секторът е изправен пред предизвикателства, свързани с трудностите за постигане на цена поради рисковете, които Аржентина представлява за външния пазар.

Информационните агенции в страната подчертават, че появата на нов застраховател в този момент е добра новина за платежоспособността на застрахователния сектор в бъдеще.

Анкети