Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Ръст на жилищното застраховане в Нова Зеландия

Застраховане

Ръст на жилищното застраховане в Нова Зеландия

Ръст на жилищното застраховане в Нова Зеландия - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Ръст на застраховките на имущество в Нова Зеландия. Все повече домакинства преосмислят финансите си и сключват договори за защита на домовете си за природни бедствия.

Според анализатори това се дължи на скорошна буря, която удари Северния остров, предават местни медии.

Проучване показва, че 76 на сто от анкетираните вече са обсъждали финансовите рискове, които биха претърпели в резултат на лоши природни бедствия и лоши метеорологични условия и са готови да инвестират в застраховка.  

Броят на хората с лични застраховки също се е увеличил. По-голяма част от анкетираните споделят, че имат сключена застраховка живот, защита на доходите или здравна застраховка.

Изпълнителният директор на Съвета за финансови услуги Ричард Клипин каза, че увеличението на застраховките вероятно се дължи на неотдавнашната икономическа несигурност в страната.

„Пандемията, кризите на разходите за живот и циклоните са – понякога съвсем буквално – „дъждовните дни“, които ни карат да мислим как да се защитим, когато нещата се объркат“, посочва той.

Клипин каза, че изплащанията за животозастраховане и здравно осигуряване са останали високи през миналата година, като 1,06 милиарда долара са изплатени за искове за животозастраховане, а 1,41 милиарда долара са изплатени за здравно осигуряване.

 

Анкети