Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Swiss Re: Над 200 млрд. долара са материалните щети от природни бедствия

Застраховане

Swiss Re: Над 200 млрд. долара са материалните щети от природни бедствия

Swiss Re: Над 200 млрд. долара са материалните щети от природни бедствия - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Глобалните икономически загуби от природни бедствия възлизат на повече от 200 милиарда долара годишно. Това се позочва в анализ изготвен от експертите на швейцарския презастраховател Swiss Re.

В документа се посочва, че те са изследвали последствията от четири вида природни бедствия - наводнения, тропически циклони, снежни и гръмотевични бури - в 36 страни. Отбелязва се, че тези явления в момента представляват по-голямата част от икономическите щети от природни бедствия.

„Тъй като изменението на климата предизвиква увеличаване на интензивността на природните явления, потенциалът за щети вероятно ще се увеличи“, отбелязват анализаторите.

Рисковете от увеличаване на щетите от природни бедствия са най-високи във Филипините и Съединените щати. Във Филипините годишните загуби могат да достигнат 12 милиарда долара, в САЩ - 97 милиарда долара, се посочва в доклада..

Според експертите държави с недостатъчно застрахователно покритие, като Тайланд, Китай, Индия и Филипините, също са изложени на високи финансови рискове.

 

Анкети