Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Застраховане
  3. Тъмни облаци за Мъск: Tesla Insurance Services отива на съд

Застраховане

Тъмни облаци за Мъск: Tesla Insurance Services отива на съд

Тъмни облаци за Мъск: Tesla Insurance Services отива на съд - Tribune.bg
Снимка:
© Tesla

Звеното за автомобилно застраховане на Tesla ще бъде изправено пред съда, след като по-рано стана ясно, че редица водачи са завели искове към компанията за „фалшиви“ предупреждения за катастрофи.

Магистратите заявиха, че са налице редица нарушения на правата на потребителите, както и на закона за нелоялната конкуренция. Съдът в Калифорния постанови, че компанията трябва да бъде съдена по колективен иск.

Tesla стартира звеното през 2019 г. с обещанието на Илон Мъск да предостави „много по-добро“ обслужване от другите автомобилни застрахователи.

Специален доклад на Reuters, публикуван миналия месец, описва подробно как многобройните оплаквания срещу Tesla Insurance са привлекли внимание от страна на държавните регулатори и адвокатите на ищците.

Tesla Insurance отрича да е подвеждала потребителите.

За какво става дума - Tesla предлага застраховка, която разчита на поведението при шофиране в реално време за четири модела автомобили на компанията. Застрахователните премии се основават на няколко фактора, включително „резултат за безопасност", който включва оценка на данните за превозното средство за ситуации като рязко спиране, „агресивно“ завиване и „сигнали за предупреждение за челен сблъсък“.

Множество от потребителите на компанията се оплакаха, че дори и без причина са получавали „предупреждения за челен сблъсък“, което се отразява на оценката им за безопасност и повишава премиите им.

Първоначално заседание по делото е насрочено за януари.

Анкети