Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. BMW Group и NTT DATA изграждат център за разработка на софтуер в Румъния

Автомобили

BMW Group и NTT DATA изграждат център за разработка на софтуер в Румъния

BMW Group и NTT DATA изграждат център за разработка на софтуер в Румъния - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

BMW Group и румънското подразделение на IT компанията NTT DATA подписаха споразумение за създаване на съвместно предприятие (Joint Ventures – JV). Центърът ще се намира в Клуж-Напока, Румъния, като по този начин от BMW разраства присъствието си в Европа в стремежа си да надгради своето развитие в сферата на IT проектите, иновациите за производство и продажбите.

„По този начин BMW Group продължава да разширява глобалната си мрежа за своите корпоративни ИТ проекти, черпейки от таланта и опита на румънската ИТ общност“, посочват в изявлението си от BMW, като допълват, че изпълнението на договора подлежи на преглед и одобрение от съответните органи.

„С NTT DATA ние разчитаме на още един силен партньор, който има отлична мрежа в оживен технологичен регион и ни позволява да изградим допълнителни софтуерни компетенции бързо и по целенасочен начин”, обясни Александър Буреш, CIO и старши вицепрезидент на BMW Group IT.

„Горди сме да обявим нашите планове да отворим нов център за разработка на софтуерни решения в Клуж-Напока заедно с BMW Group. Това сътрудничество има за цел да помогне на производителя на автомобили да управлява своята дигитална трансформация“, каза от своя страна Мария Мец, главен изпълнителен директор на NTT DATA Румъния.

Очаква се съвместното предприятие да наеме около 250 разработчици на софтуер в края на 2024 г., като плановете са до 2027 г. броя на служителите да нарасне драстично.

Румънския университетски град Клуж-Напока предлага силна екосистема за иновации със стабилно предприемачество, стартиращи фирми и голям брой таланти от технологичната индустрия.

Към момента над 9400 служители по целия свят са ангажирани с ИТ и разработката на софтуер за BMW Group в подобни съвместни центрове в Германия, САЩ, Южна Африка, Индия, Португалия и Китай.

Анкети