Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Мултимедия
  3. BMW се готви за предсерийно производство на Neue Klasse: Заводът в Дебрецен е почти готов (СНИМКИ)

Мултимедия

BMW се готви за предсерийно производство на Neue Klasse: Заводът в Дебрецен е почти готов (СНИМКИ)

BMW се готви за предсерийно производство на Neue Klasse: Заводът в Дебрецен е почти готов (СНИМКИ) - Tribune.bg
Снимка:
© BMW

Заводът на BMW в Дебрецен, Унгария е почти готов, а част от служителите вече се настаняват по работните си места в комуникационния център, подготвяйки се за предсерийното производство на NEUE KLASSE - новият модел, който от BMW определят като бъдещето на компанията и от който се очаква да революцианизира представите за електромобил.

Дълго чакана промяна: Ето как ще изглежда новото поколение автомобили на BMW (СНИМКИ)

Въпреки, че Neue Klasse беше официално представен през есента на 2023 г., първият от тези нови електромобили няма да дебютира по-рано от 2025 г. От BMW обаче са решени подготовката за производството му да се случи максимално бързо. Заводът, в който през настоящата година ще стартира предсерийното производството на новото BMW Neue Klasse (Нова класа) е почти завършен.

BMW© BMW BMW

„Само след няколко месеца предсерийното производство ще започне тук, в Дебрецен, поставяйки нови стандарти – не само за самите превозни средства, но и за процесите тук в завода Комуникационният център ще ни подкрепи, като създаде кратки линии за комуникация и позволи добър обмен на информация между всички технологии по всяко време“, коментира пред журналисти директорът на завода Ханс-Петер Кемзер.

По думите му концепцията на BMW iFACTORY ще бъде напълно внедрена и в управляваното от него предприятие. Това ще осигури плавен старт на предсерийното производство през 2024 г. и успешното серийно пускане на първия модел NEUE KLASSE през 2025 г.

BMW© BMW BMW

От компанията уточняват, че заводът ще се захранва изцяло с възобновяема енергия, като ще се даде приоритет на 5G технологията и безхартиените операции.

Двуетажният комуникационен център е с площ около 19 000 кв.м.; около половината от тази площ ще бъде офис пространство.

BMW© BMW BMW

В приземния етаж на Комуникационния център на 1300 квадратни метра се намира и специална лаборатория, в която ще работят експертите, отговорни за качеството на цветовете, използвани за всички нови моделите Neue Klasse, уточняват от BMW.

BMW© BMW BMW

Анкети