Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Автомобили
  3. С инвестиция от $1,5 млрд. Hyundai Motor изгражда нов завод за електромобили в Южна Корея

Автомобили

С инвестиция от $1,5 млрд. Hyundai Motor изгражда нов завод за електромобили в Южна Корея

С инвестиция от $1,5 млрд. Hyundai Motor изгражда нов завод за електромобили в Южна Корея - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Hyundai Motor положи основите на завод за електромобили в Южна Корея на стойност 2 трилиона вона (1,52 милиарда долара), предадоха световните информационни агенции.

Aвтомобилопроизводител № 3 в света по продажби заедно с филиала си Kia Corp планира да започне масово производство на електромобили от новопостроеното предприятие през първото тримесечие на 2026 г. след приключване на строителството през 2025 г.

Заводът в Улсан, в югоизточната част на страната, ще има годишен капацитет от 200 000 единици и компанията заяви, че първият му модел ще бъде електрически спортен автомобил (SUV) от луксозната ѝ марка Genesis.

От Hyundai Motor Group, която включва марките Hyundai Motor, Kia и Genesis, заявиха през април, че планират да пусната на пазара 31 модела електрически автомобила до 2030 г.

Изпълнителният председател на компанията Еуисун Чунг, главният изпълнителен директор на Hyundai Motor и други официални лица, включително кметът на град Улсан, присъстваха на събитието, за да станат свидетели на полагането на основите на завода за електрически превозни средства - първият нов завод на автомобилния производител в Южна Корея от 29 години насам. Комплексът на Hyundai в Улсан е най-големият производствен обект на компанията.

Анкети