Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Банки
  3. В Швейцария разследват сливането на банките Credit Suisse и UBS

Банки

В Швейцария разследват сливането на банките Credit Suisse и UBS

Прокуратурата, базирана в Берн, разследва потенциални нарушения на швейцарското законодателство от страна на длъжностни лица от правителството, регулаторни органи и ръководители на двете банки

В Швейцария разследват сливането на банките Credit Suisse и UBS - Tribune.bg
Снимка:
© БГНЕС

Швейцарската федерална прокуратура започна разследване на подкрепената от държавата сделка за сливане на банките „Credit Suisse“ и „UBS Group“, пише The Financial Times, цитиран от Reuters.

Прокуратурата, базирана в Берн, разследва потенциални нарушения на швейцарското законодателство от страна на длъжностни лица от правителството, регулаторни органи и ръководители на двете банки, които миналия месец се споразумяха за спешно сливане, предава БТА.

„Има многобройни аспекти от събитията около „Credit Suisse“, които наложиха разследване и които всъщност ще бъдат анализирани, за да се идентифицират всякакви възможни престъпления“, се казва в съобщението на прокуратурата.

Миналия месец UBS придоби конкурентната банка „Credit Suisse“ чрез сделка на стойност 3 милиарда швейцарски франка (около 3,3 милиарда долара).

Анкети