Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене Меню
  1. Начало
  2. Борси
  3. Цените на петрола тръгнаха надолу - американският лек суров петрол се търгува под $80 за барел

Борси

Цените на петрола тръгнаха надолу - американският лек суров петрол се търгува под $80 за барел

Цените на петрола тръгнаха надолу - американският лек суров петрол се търгува под $80 за барел - Tribune.bg
Снимка:
© pixabay

Цените на петрола се понижиха в днешната азиатска търговия и загубиха импулса от вчера, под натиска на опасения от спадане на търсенето в Китай, като инвеститорите очакват ключови данни за търговията в азиатската държава, за да преценят накъде ще поемат пазарите, предаде Ройтерс.

Световните цени на петрола ускориха спада си до 1% тази сутрин, като цената на американския лек суров петрол спадна под 80 долара за барел за първи път от 29 август насам, сочат данните от търговията.

Към 8:52 ч. българско време цената на януарските фючърси на суровия петрол тип „Брент“ се понижиха с 1,2% до 84,16 долара за барел, а на декемврийските фючърси на американския лек суров петрол - с 1,21% до 79,84 долара. И двата сорта поскъпнаха с по около 30 цента вчера, след като Саудитска Арабия и Русия потвърдиха, че поне до края на годината ще добиват и изнасят по-малко петрол от обичайното.

„Цените на петрола биват подкрепяни от продължаващия спад на добивите в Русия и Саудитска Арабия, но вниманието на инвеститорите сега се насочва към търсенето, особено това в Китай“, заяви Тошитака Тадзава, анализатор във „Фуджитоми сикюритис“ (Fujitomi Securities).

Китай ще обяви днес данни за износа и вноса си през октомври, а в четвъртък - за кредитирането и потребителската инфлация, предава БТА.

Анкети